ДАРБИ - Национална викторина на английски език

  [BG]   EN  
ДАРБИ - Национална викторина на английски език

 
Рейтинг: 3.00
(34)
Начало
Регламент
Новини
Мнения
Викторина 2018
Викторина 2017
Викторина 2016
Викторина 2015
Викторина 2014
Викторина 2013
Викторина 2012
Викторина 2011
Викторина 2010
Викторина 2009
Викторина 2018
Викторина 2008
Викторина 2007
Фото Архив
За контакти
Връзки
Материали


Езикова Ваканция Средно Образование Кандидатстване в чужбина Кариерен тест

Новини / Предстоящи събития

10 Февруари 17, 10:37 / Автор: Дарби
Вузовете във Великобритания, Германия и Холандия най-търсени от българите.

Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина” продължава! Заповядайте на 29 януари от 11:00 до 18:00ч. в х-л „Суис-Бел Хотел”. За регистрация ТУК!

На 21.01, х-л Хилтън се проведе първото за годината Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина”, организирано от Консултантска къща „Дарби”. Въпреки студеното време млади хора и родителите им от цяла България посетиха мероприятието и се запознаха с възможностите за обучение в чужбина. Те имаха възможност да се срещнат с представители от над 20 университета, средни училища и езикови центрове в чужбина. По време на изложбения ден ученици и родители посетиха редица интересни семинари, засягащи важни теми по кандидатстване за висше или средно образование в чужбина.
Традиционно най-търсени бяха бакалавърските степени във Великобритания, Холандия и Германия. Най- новото на изложението бе увеличеното предлагане на програми в Скандинавските страни. На най-голям интерес се радваха програмите на английски език в Швеция. Партньорът ни от елитния университет в Германия IUBH предложи атрактивен промоционален пакет за стипендия за новия кампус в Берлин. Предложението възлиза на 20 и 30 % от годишната такса, субсидирано съвместно от университета и държавата. Студентите, показали силна мотивация за учене и развитие, могат да кандидастват и да бъдат наградени с такава преференция. Традиционно за университета е отпускането на стипендии за мотивирани студенти, съфинансирани от водещи компания като AIDA, Deutsche Lufthansa, Leissen Foundation и др.

Инженерните специалности са новият хит за българите при кандидатстване в чужбина. Основната причина за това е интензивното развитие на технологичния сектор. Недостига на адекватно подготвени специалисти отново насочи вниманието към техническите дисциплини. И докато ИТ сектора е цел на много кандидат-студенти от години, то вече се наблюдава засилена конкуренция за прием и в другите инженерни сфери.

Паралелно имаше много семейства, които бяха дошли специално за Магазина за езикови ваканции, който традиционно „Дарби” отваря всяка година. В продължение на месец се предлагат разнообразни програми с изучаване на чужд език в чужбина. С възможността за ранно запсиване много семейства се възползваха от намаления на програмите между 100 до 500 паунда. Магазинът ще работи до 19 февруари.
Талантливи деца се явиха за тестовете на елитни средни училища във Великобритания, сред които и Brooke House College. Академично подготвените и даровити ученици могат да получат до 50 % академични, 100% стипендии за спортни постижения, както и много частични. Дългогодишното партньорство на „Дарби” с водещи училища като Brooke House College, Culford school, Caterham school и др. осигурява на кандидатсващите от 30 до 50 % академични стипендии.

Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина” продължава! Заповядайте на 29 януари от 11:00 до 18:00ч. в х-л „Суис-Бел Хотел”. За регистрация ТУК!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0309